Lezzet Sırlarımız

Bahçe Seçimi

Bahçemiz 500 m rakımda, yılın 300 günü güneş gören Bozburun Köyü’nde. Gece gündüz sıcaklık farkları, zeytin tanesini pozitif etkiliyor. Böylece yağımızda kendiliğinden limon, badem ve taze çimen aromaları doğal olarak bulunuyor.

Tek Bahçe

Zeytinlerimizin tamamı kendi bahçemizden. Bu da bütün sürece hakim olmamızı sağlıyor.

Zeytin Çeşidi Seçimi

Üçü göçmen, (Arbequina, Arbosana İspanya’dan, Koroneiki Girit’ten) üçü yerli (Ayvalık, Gemlik, Domat) altı çeşit zeytin ağacıyla kurulan zeytinlik sayesinde aynı arazide çeşitli lezzet profilleri yaratılıyor. Daha önemlisi, bu ağaçların birbirlerini tozlaması, lezzeti artırıyor.

Erken Hasat

Bu sayede fenol değerleri, normal bir zeytinyağına göre üç katına kadar çıkarken, aromasının yoğunlaşması sağlanıyor.

Elle Hasat

Elle hasat, tanelerin zarar görmesini engellerken asit oranını da düşürüyor.

Soğuk Sıkım

Soğuk sıkım, aromanın buharlaşıp uçmasının önüne geçerken, lezzeti yağın içine hapsediyor.

Sıkım Sonrası Süreç

Hasatla sıkım arası en fazla 24 saattir. Sıktıktan hemen sonra güneş ve hava almayan çelik tanka aktararak lezzetin uçup gitmesini engelliyoruz. Aroma yoğunluğunu korumak için yağımızı filtreden geçirmiyoruz.

Bu ürünü paylaş!